Zege in Italiaanse kraker geeft De Boer weer wat lucht

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-09-18 21:17:29

De baan van trainer Frank de Boer bij Internazionale is voorlopig weer helemaal veilig. In de Derby d'Italia werd landskampioen Juventus met 2-1 geklopt. De Nerazzurri kwamen na 66 minuten nog op achterstand door een treffer van rechtsback Stephan Lichtsteiner, maar Inter herpakte zich daarna knap. Nog geen minuut later scoorde aanvoerder Mauro Icardi al de gelijkmaker. De winnende treffer kwam op naam van een invaller, de Kroaat Ivan Perisic. Hij kopte twaalf minuten voor tijd de 2-1 binnen uit een prachtige assist van Icardi en bezorgde Frank de Boer daarmee de broodnodige lucht. Ever Banega kreeg nog een rode kaart (twee keer geel). Voor De Boer was het duel met Juventus, dat na drie wedstrijden nog zonder puntverlies was, van groot belang. Diens seizoenstart was echter slecht. Vorige week zondag behaalde De Boer zijn eerste competitiezege in en tegen Pescara (1-2) dankzij twee treffers in het laatste kwartier van Icardi. Afgelopen donderdag ging het echter opnieuw fout voor Internazionale in de Europa League. Op eigen veld gingen de Italianen met 0-2 onderuit tegen Hapoel Beer-Sheva uit Israƫl. Na de Europese nederlaag speculeerden de Italiaanse media openlijk over een snel ontslag van De Boer. Fabio Capello zou al klaar staan om diens positie over te nemen. Door de eerste nederlaag van de titelhouder nam Napoli de koppositie over in de Serie A. Arek Milik maakte twee doelpunten in het thuisduel met Bologna (3-1).