Bayern verspeelt punten terwijl Aubameyang terug slaat

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-05 18:05:00

Bayern München wist zaterdagmiddag niet te winnen van Hoffenheim. Arjen Robben startte in de basis, maar werd gewisseld na 70 minuten. Pierre-Emericke Aubameyang werd in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Lissabon disciplinair geschorst en dat prikkelde hem om eens te laten zien wat hij in huis heeft. In zijn eentje schoot hij HSV in een nog grotere crisis. Zaterdag heeft Bayern München voor de vierde keer dit seizoen punten laten liggen. Tegen Hoffenheim kwam het in de eigen Alianz Arena niet verder dan 1-1. Na een mooie aanval kwamen de bezoekers op voorsprong via Kerem Demirbay, In de 34ste minuut stuurde Robben Douglas Costa weg en dat resulteerde in een eigen doelpunt van Steven Zuber. De kampioen van Duitsland, die dinsdag met 1-2 van PSV won, kwam niet verder dan het gelijkspel. Bij Borrussia Dortmund was Aubameyang weer helemaal terug. Al na vier minuten spelen schoot Emre Mor en kon de topspits de 0-1 binnentikken. Aubameyang wist binnen een half uur zijn hattrick compleet te maken en bepaalde de ruststand op 0-3. De fans van HSV onthaalden de spelers van na de rust met een fluitconcert en Aubameyang dompelde de spelers in een nog diepere rouw. Hij maakte zijn vierde doelpunt van de middag. Nicolai Müller verschalkte doelman Roman Bürki en maakte de eretreffer. Ousmane Dembele maakte de 1-5 op aangeven van de man in vorm, Aubameyang. Müller bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-5 en dat betekent dat HSV met twee punten op de laatste plaats in de Bundesliga staat. VFL Wolsburg wist weer eens te winnen in de Duitse Bundesliga. Met Jeffrey Bruma in de basis won de ploeg gemakkelijk de uitwedstrijd tegen SC Freiburg en klimt daardoor naar de dertiende plaats. Mario Gomez was tweemaal de gevierde man. Hij maakte in de 41ste en 53ste minuuut twee doelpunten voor Wolfsburg. Freiburg-verdediger Christian Günter maakte in de 85ste minuut een overtreding in het strafschopgebied en kreeg daarom een rode kaart. Ricardo Rodriguez faalde niet vanaf de strafschopstip en bepaalde hiermee de eindstand op 0-3.