PSV verliest opnieuw punten in eigen huis

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-05 21:35:28

Er is geen winnaar gekomen bij de wedstrijd tussen PSV en FC Twente. Het duel eindigde in Eindhoven in een 1-1 gelijkspel. De Eindhovenaren namen gelijk het heft in handen. De eerste grote kans voor PSV was in de achtste minuut. Pereiro nam de bal goed aan bij de tweede paal, maar hij schoot rakelings voorlangs. Echter was er daarna weinig gevaar. Twente trok zich terug en ving PSV heel eenvoudig op. De Tukkers loerde na ongeveer een half uur spelen op een kansje en die kregen ze ook. Trajkovski kreeg de bal aangespeeld van Ünal en dwong Pasveer tot een moeizame redding. De club uit Enschede begon steeds brutaler te worden. Het was een matige eerste helft. Het tempo lag laag. 0-0 was dan ook een logische ruststand. Na de pauze kwam Twente gelijk goed uit de startblokken. Enes Ünal nam de bal prima aan in de 52e minuut en zorgde voor de 0-1. Een kleine tien minuten later was de gelijkmaker een feit door een fout van doelman Marsman. De keeper van de Tukkers verwerkte een schot van Pereiro niet goed, waarna Moreno uit de rebound de bal in het doel tikte. PSV probeerde na de gelijkmaker door te drukken en kreeg nog een aantal kansen via Luuk de Jong en Zinchenko. Echter wisten de Eindhovenaren niet meer te scoren.