PEC Zwolle niet voorbij stug Roda JC Kerkrade

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-05 22:37:48

PEC Zwolle en Roda JC hebben zaterdagavond gelijkgespeeld. Er werden geen doelpunten gemaakt in Zwolle. De eerste kansen van de wedstrijd kwamen van PEC. De thuisclub probeerde het een aantal keer van afstand, maar er was telkens een speler met een Roda-shirt die ervoor dook. De eerste grote mogelijkheid was voor de bezoekers. Rosheuvel raakte hard de paal. Een prachtige actie van de Roda-speler. De rebound van Ajagun werd gepakt door doelman Van der Hart. Een minuut later raakte Menig aan de andere kant de lat. Zijn schot werd gekraakt en ging hoog en daalde daarna bovenop de lat neer. Het duurde daarna weer even tot er een gevaarlijke kans was. Na ongeveer een half uur spelen was er een geweldige poging van Saymak. De Zwollenaar schoot van afstand hard op de lat. Na de rust was het eerste gevaar na vier minuten voor PEC. Menig wist bijna de 1-0 te scoren. Gullon haalde de bal van de lijn af. Een aantal minuten later was er via Ajagun een grote mogelijkheid voor Roda. Hij wilde de bal in de verre hoek krullen, maar de bal ging echter bijna het stadion uit. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd dacht Brock-Madsen eindelijk gescoord te hebben voor PEC, maar scheidsrechter Kuipers floot hem terug. Hij zou een overtreding gemaakt hebben op doelman Van Leer.