Late gelijkmaker voorkomt bekerstunt De Graafschap

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-09-20 23:34:30

SC Heerenveen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB beker. In het Abe Lenstra Stadion keken de Friezen even een bekeruitschakeling recht in de ogen, maar na een late gelijkmaker van Henk Veerman liep de formatie van Jurgen Streppel uit naar een ruime zege: 5-1. SC Heerenveen had in aanloop naar de wedstrijd tegen De Graafschap liefst drie duels op rij gewonnen, maar had het tegen de gedegradeerde Superboeren toch knap lastig. De Friezen hadden moeite om kansen te creëren en waren daarom opgelucht, toen ze via een strafschop de ultieme kans hadden om op voorsprong te komen. Reza Ghoochannejhad miste echter vanaf elf meter. De thuisploeg leek lang niet in de wedstrijd te zitten en het hoop op een Doetinchems stuntje leek absoluut geen onrealistische gedachte te zijn. Alexander Bannink zag een lobje op de lat belanden en ook Andrew Driver en Piotr Parzyszek waren dicht bij de 0-1. In de 67ste minuut deed Elvio van Overbeek wat zijn ploeggenoten nalieten; de rechtsbuiten slaagde erin zijn ploeg wél op voorsprong te zetten. Vanaf dat moment moest SC Heerenveen de aanval in. Via Simon Thern en Arber Zeneli waren de Friezen dichtbij een gelijkmaker, maar beide Zweden vonden Filip Bednarek nog op hun weg. De Poolse doelman had echter geen antwoord op een inzet van Henk Veerman in de 87ste minuut, waardoor een verlenging moest bepalen welke ploeg door zou bekeren. In deze extra dertig minuten bleek SC Heerenveen oppermachtig en werd het door goals van Veerman, Zeneli, Younes Namli en Stijn Schaars uiteindelijk zelfs 5-1.