Chelsea komt terug van achterstand en verslaat Leicester

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-09-21 00:00:02

Chelsea heeft door een overwinning op Leicester City de vierde ronde van de EFL Cup gehaald. De Londenaren waren na verlenging met 2-4 te sterk voor de regerend landskampioen. De formatie van Antonio Conte leed afgelopen vrijdag een pijnlijke nederlaag tegen Liverpool en kon een zege op bezoek bij Leicester City, ook al stonden er geen Premier League-punten op het spel, goed gebruiken. Toch werd al snel duidelijk dat Chelsea een hele lastige avond te wachten stond. Door twee doelpunten van Sjinji Okazaki stond het na 34 minuten al 2-0 voor de thuisploeg. Chelsea moest daarna orde op zaken stellen en door een goal van Gary Cahill hadden de bezoekers snel weer zicht op een resultaat. De voorsprong van Leicester City zou niet lang in de tweede helft standhouden. In de 51ste minuut zette Cesar Azpilicueta met een hard afstandsschot de gelijkmaker op het scorebord en daarna gingen de bezoekers op zoek naar een zege. In de reguliere speeltijd zou deze, onder andere door uitstekend keeperswerk van Ron-Robert Zieler, er niet komen, maar in de verlenging kwam daar verandering in. Na de rode kaart voor Marcin Wasilewski liep Chelsea over Leicester City heen en werd het door twee doelpunten van Cesc Fabregas uiteindelijk 2-4.