FC Utrecht thuis langs Excelsior Rotterdam in mat duel

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-11-06 15:02:03

FC Utrecht heeft thuis in een matig duel met 2-1 gewonnen van Excelsior. Vooral de eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Mike van Duinen zorgde voor het eerste en enige gevaar van Excelsior in de eerste helft. Aan de andere kant waren op slag van rust Sofyan Amrabat en Richairo Zivkovic (na subliem voorwerk van Yassin Ayoub) gevaarlijk. Na rust kregen de toeschouwers eindelijk waar voor hun geld, en Utrecht scoorde via een bekeken schot van Ayoub. Utrecht zette door en de Rotterdamse bezoekers kwamen steeds meer onder druk te staan. Dat resulteerde zeven minuten later in de 2-0 van Nacer Barazite die een mooie schuiver in huis had. Door de goal van Barazite leek het duel in het slot gespeeld, maar de wisselvalligheid van de thuisploeg speelde bijna parten. Sébastien Haller was nog een aantal keer gevaarlijk, maar stuitte tot twee keer toe op keeper Tom Muyters. In de slotfase werd het toch nog spannend via een goal van Stanley Elbers, maar daar bleef het bij.