Bosz: ''Die bepaalde arrogantie bij Ajax zag ik niet aankomen''

Door Voetbalcentraal, monday 2016-11-07 23:40:00

Ajax sloeg een modderfiguur in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen provinciegenoot AZ. Een veel betere tweede helft leverde uiteindelijk een punt op (2-2). Peter Bosz kan leven met het gelijkspel, ondanks de late gelijkmaker van Wout Weghorst. ''Met het beeld van de eerste helft voor ogen zeg ik: ja'', doelt de opvolger van Frank de Boer tegenover Ajax TV op de remise. ''Maar in de tweede helft maakten we heel snel gelijk, kwamen we snel op voorsprong en kregen we kansen op meer doelpunten. Dan vind ik dat we de wedstrijd hadden moeten winnen.'' Bosz zag een lamlendig Ajax in de eerste 45 minuten: ''Als ik eerlijk ben, was ik blij dat het slechts 1-0 stond in de rust. Ik zag die bepaalde arrogantie in ons elftal niet aankomen, anders had ik wel eerder ingegrepen. We hadden kunnen weten dat AZ heel fel zou beginnen. Dan is goed voetbal het antwoord, dat vind ik heel belangrijk. In de tweede helft deden we dat wél goed.''