Mini-kraker in Primera Division prooi voor Athletic de Bilbao

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-09-24 21:13:00

De mini-topper in de Primera Division is prooi geworden voor Athletic de Bilbao. In eigen huis werd Sevilla vakkundig aan de kant gezet (3-1), waardoor de Basken de derde plaats in de Spaanse competitie overnemen van Sevilla. Middenvelder Mikel San José deed al zeer nuttig voorwerk voor de overwinning, door na een klein half uur de voorsprong op het bord te zetten. Samir Nasri bracht de beide ploegen tien minuten na de rust weer op gelijke hoogte, maar lang zou die niet stand houden. Wedstrijden in San Mamés worden mede door de fanatieke aanhang altijd op het scherpst van de snede gespeeld en ook tegen de ploeg van Jorge Sampaoli ging het er hard aan toe. Resultaat leverde het echter wel op, want Mikel Malenziaga en de routinier Aritz Aduriz haalden de punten uit het vuur voor Athletic. Vlak voor tijd werd keeper Salvatore Sirigu van Sevilla nog met een directe rode kaart van het veld gestuurd, vanwege een vuistslag.