Eerste overwinning FC Utrecht komt tegen Sparta Rotterdam

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-09-25 16:33:02

Het heeft even geduurd, maar de eerste competitiezege van FC Utrecht is een feit. Erik ten Hag zag zijn ploeg winnen van promovendus Sparta Rotterdam (2-0). Richairo Zivkovic en Nacer Barazite verzorgden de productie in de Galgenwaard. De thuisploeg kende een droomstart, want de openingstreffer van Zivkovic viel al in de derde minuut. Collega-aanvaller Sebastien Haller was met een fraaie hakbal verantwoordelijk voor de assist. Er gebeurde genoeg in de eerste helft. FC Utrecht kreeg de nodige kansen, maar ook de Kasteelheren lieten zich niet onbetuigd. Robbin Ruiter redde bekwaam op een vrije trap van Loris Brogno. De van Ajax gehuurde Zakaria El Azzouzi ging neer in het strafschopgebied, maar arbiter Kevin Blom zag er geen strafschop in. Ook in de tweede helft bleven verschillende kansen van FC Utrecht onbenut, tot ongenoegen van de fanatieke aanhang. Pas in de slotfase werd de zege veiliggesteld. Barazite was de defensie van de Rotterdammers te slim af en rondde vervolgens beheerst af. Het goudhaantje kreeg even later een publiekswissel. Haller was tot tweemaal toe dicht bij de derde Utrechtse treffer. De kopsterke Fransman verliet het veld echter zonder doelpunten. Het had geen vervelende gevolgen, want de comfortabele voorsprong kwam in de slotminuten niet meer in gevaar.