PSV Onder 19 haalt hard uit in Youth League

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-09-28 14:55:00

Het Onder 19-team van PSV heeft woensdagmiddag het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht. De talenten lieten geen spaan heel van FC Rostov en wonnen met maar liefst 0-6. Grote man was Dante Rigo, die bij vijf van de zes treffers direct betrokken was. De mooiste goal van de middag viel al na zeven minuten. Rigo haalde van grote afstand uit en zag zijn poging schitterend de kruising in zeilen. Het bleek voor de 17-jarige middenvelder de opmaat voor een fantastische wedstrijd. Twee minuten na zijn openingstreffer maakte de Belg vanaf elf meter zijn tweede goal. Lennerd Daneels
Nog voor rust ging PSV Onder 19 door. Ditmaal was Rigo de aangever en mocht zijn landgenoot Lennerd Daneels het afmaken. Geheel vrijstaand kopte hij van dichtbij raak. Dankzij een knullig eigen doelpunt zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-4 stand op de borden. In de tweede helft gingen de talenten van PSV vrolijke verder. Rigo gaf weer eens een piekfijne voorzet en dit keer kopte de boomlange Gianluca Scamacca raak. De laatste treffer van de middag was opnieuw een eigen doelpunt van de Russen, waarbij uiteraard Rigo de aangever was. Na het 0-0 gelijkspel tegen Atlético Madrid staat PSV Onder 19 op vier punten uit twee wedstrijden. Later op de dag nemen Bayern Munchen en Atlético Madrid het in Spanje tegen elkaar op.