Ajax wint thuis van FC Utrecht en nadert Feyenoord

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-10-02 14:52:00

Ajax heeft thuis weten te winnen van FC Utrecht. Het was weer niet groots, maar wel doelpuntrijk: 3-2. Ajax had het meeste van het balbezit, maar dat betaalde zich niet echt uit in grote kansen. Utrecht hield tegen en Ajax had de bal, maar kwam toch op achterstand. Kevin Conboy kopte fraai raak na een voorzet van Yassin Ayoub. Naarmate de eerste helft vorderde werd Utrecht sterker en kreeg Richairo Zivkovic tot twee keer toe de kans op de 0-2, maar de Ajax-huurling was ongelukkig in de afronding. In de tweede helft was het als snel 1-1, na een eigen goal van Ramon Leeuwin. Ajax bleef domineren en kwam zelfs op voorsprong door een terecht gegeven penalty die benut werd door Lasse Schöne. Hakim Ziyech leek het duel te beslissen, met de 3-1, die als een biljartballetje binnen rolde, maar Utrecht kwam terug via Mark van der Maarel, die koud in het veld stond. Daar bleef het bij.