Van Weert bezorgt FC Groningen zege op ADO Den Haag

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-19 22:59:38

FC Groningen heeft een belangrijke zege geboekt op ADO. De formatie van Ernest Faber kwam weer angstig dichtbij de onderste regionen van de Eredivisie, maar heeft door een overwinning weer wat lucht: 2-1. FC Groningen kwam aardig uit de startblokken tegen ADO, maar had toch wat geluk nodig om tot scoren te komen. Na tien minuten trof een schot van Hans Hateboer, dat van richting werd veranderd door Tom Trybull, doel. De Trots van het Noorden had daarna kans om de wedstrijd compleet naar zich toe trekken. Tom van Weert, Etiƫnne Reijnen en Simon Tibbling vonden echter keeper Ernastas Setkus op hun weg. De voetbalwet 'Als je zelf niet scoort, zal de tegenstander dat wel doen' leek vervolgens FC Groningen op te gaan breken. Eduard Duplan zette vlak voor rust ADO uit het niets op gelijke hoogte en maakte het harde werk van de thuisploeg ongedaan. De goden waren FC Groningen na rust echter goedgezind. Tom van Weert maakte in de 54ste minuut de verdiende 2-1.