Grote fout Vlaar wordt AZ niet fataal tegen hekkensluiter

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-11-20 14:19:58

Roda JC Kerkrade blijft hekkensluiter, ondanks het punt tegen subtopper AZ (1-1). De Zuid-Limburgers sloegen kort voor het rustsignaal keihard toe. Wout Weghorst trok de stand gelijk met een fraaie uithaal in de tweede helft. Ron Vlaar zal nog wel eens nachtmerries hebben van de uitwedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion. De doorgewinterde verdediger leverde de bal zomaar in bij aanvallende middenvelder Abdul Ajagun, die het buitenkansje verzilverde. De ploeg van Yannis Anastasiou ging daarom met een voorsprong de rust in. De voltreffer van Ajagun was echter niet voldoende voor de tweede overwinning van deze jaargang. Weghorst poetste de achterstand weg met een harde knal. Doelman Benjamin van Leer had geen schijn van kans. De bezoekers gingen in de slotfase naarstig op zoek naar de winnende treffer, maar de defensie van de thuisploeg gaf geen krimp.