Groep E: AS Monaco groepswinnaar, Leverkusen tweede

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-11-22 22:41:06

AS Monaco heeft zich verzekerd van de achtste finale in de Champions League. Het team versloeg dinsdag Tottenham Hotspur met 2-1. Het andere duel in Groep E, dat tussen CSKA Moskou en Bayer Leverkusen, eindigde in 1-1. The Spurs kunnen dus de volgende ronde niet meer halen. Het begin van de wedstrijd tussen AS Monaco en Tottenham Hotspur was spectaculair. Radamel Falcao mocht al in de elfde minuut aanleggen vanaf elf meter. Hij miste echter de toegekende strafschop. Drie minuten na rust maakte Djibril Sidibe er alsnog 1-0 van voor de thuisploeg. Harry Kane mocht even later namens de Engelsen een penalty nemen. Hij verzilverde dat buitenkansje wél. Matchwinner werd Thomas Lemar, die in de 53ste minuut voor de 2-1 tekende. Zo zetten drie treffers in vijf minuten tijd het duel dus in vuur en vlam. Vincent Janssen viel na de 2-1 alsnog in bij Tottenham, maar ook hij kon het verschil niet maken. Kevin Volland maakte namens Bayer Leverkusen al in de zestiende minuut de 0-1 tegen CSKA Moskou. Een kwartier voor tijd tekende Bebras Natcho voor de gelijkmaker. Hij deed dat vanaf elf meter. AS Monaco heeft na vijf duels elf punten, Leverkusen volgt met zeven, Tottenham staat op vier en CSKA Moskou moet het doen met drie punten.