Groep H: Juventus naar volgende ronde, Lyon blijft in race

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-11-22 23:51:19

Juventus heeft zich dinsdag verzekerd van de knock-outfase in de Champions League. De Italianen rekenden af met Sevilla (1-3), dat nu in Groep H op de tweede plaats staat. Olympique Lyon versloeg Dinamo Zagreb met 0-1. Nicolas Pareja opende in de negende minuut de score voor Sevilla. Er leek niets aan de hand voor de Spanjaarden, maar dat was slechts schijn. Franco Vazquez pakte in vijf minuten tijd twee gele kaarten en kon dus met rood vertrekken. Vlak voor rust maakte Gabriel Mercado van de thuisploeg een overtreding op Leonardo Bonucci. Claudio Marchisio voltrok namens Juventus vanaf elf meter het vonnis: 1-1. Het was Bonucci zelf die zes minuten voor tijd de 1-2 maakte, Mario Mandzukic werkte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog de 1-3 binnen. Juventus heeft zich met elf punten uit vijf wedstrijden verzekerd van de achtste finale, Sevilla zit met tien punten nog in de wachtkamer. Achtervolger Olympique Lyon heeft nu zeven punten. De Fransen wonnen dankzij een goal van Alexandre Lacazette twintig minuten voor tijd met 0-1 van Dinamo Zagreb.