Geen revanche van Spanje op Italië na bewogen gelijkspel

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-10-06 22:48:00

De topper van poule G tussen Spanje en Italië eindigde donderdagavond onbeslist. Vitolo zette de bezoekers na de rust met zijn eerste interlandgoal ooit nog wel op voorsprong na een fout van Gianluigi Buffon, maar Daniele De Rossi bezorgde zijn ploeg vanaf de strafschopstip alsnog een punt: 1-1. Oud-Feyenoorder Graziano Pellé zag de openingsgoal aan vanaf de bank. De spits, die tegenwoordig zijn brood verdient in China, werd bij een 0-1 achterstand na een uur gewisseld. Even daarvoor had hij nog rakelings langs het doel van keeper David de Gea gekopt. Toch had Pellé al veel langer niet meer op het veld mogen staan. In een spijkerharde eerste helft, waarin meer kaarten (3) dan grote kansen vielen, sloeg de spits verdediger Sergio Ramos in het gezicht. Het voorval ontging scheidsrechter Felix Brych echter, waardoor de aanvaller mocht blijven staan. Hetzelfde gold voor Vitolo, die na een trappende beweging slechts geel kreeg, waar rood beter op zijn plaats was geweest. Diezelfde voorhoedespeler van Sevilla opende tien minuten na de thee wel de score. Riccardo Montolivo (Italië) en Jordi Alba (Spanje) zagen dat doelpunt echter al niet meer, want zij gingen voor de rust al geblesseerd naar de kleedkamers. Het toonde aan hoe hard de wedstrijd in het Juventus Stadium was. Hoewel de Spanjaarden op voorsprong kwamen, waren het de Italianen die in het tweede bedrijf de klok sloegen. Na een overtreding van Sergio Ramos op Éder, maakte De Rossi vanaf de penaltystip de gelijkmaker. Er kwam zelfs nog een tweede Italiaanse treffer van invaller Ciro Immobile, die Pellé kwam vervangen, maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Zodoende krijgt Spanje dus geen revanche op de verloren kwartfinale van het EK in Frankrijk (2-0), maar doet de ploeg van bondscoach Julen Lopetegui wel goede zaken in de poule. Door de remise zijn beide landen namelijk nog altijd ongeslagen en vormen ze samen achter het nog foutloze Albanië de kop van de poule, waar Marcedonië, Israël en Liechtenstein de rijen sluiten.