'Nederlands' Kosovo afgemaakt door Mandzukic en Kroatië

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-10-06 23:02:00

De ‘Nederlandse’ enclave van Kosovo was donderdagavond niet opgewassen tegen Kroatië. In poule I lieten de bezoekers onder aanvoering van Mario Mandzukic geen spaan heel van de jonge voetbalnatie. De teller eindigde bij 0-6. Vorige maand speelde het Kosovaarse elftal nog gelijk tegen Finland (1-1), maar ‘in eigen huis’ tegen Kroatië was daar niets van te zien. En hoewel het land op papier thuis speelde, werd het duel afgewerkt in Albanië. De supporters daar zagen dat Arber Zeneli (SC Heerenveen), Bersant Celina (FC Twente) en Milot Rashica (Vitesse) in de basis stonden bij Kosovo. Zij konden echter niet voorkomen dat al na 35 minuten het duel gespeeld was. Drie treffers van Mandzukic gooiden de wedstrijd namelijk nog voor de rust in het slot. Vanaf de bank zag Sinan Bytyqi (Go Ahead Eagles) dat zijn ploeg het ook na de rust zwaar had zonder hem. Matej Mitrovic had na een goed uur het verschil naar vier doelpunten geschoten en in de slotfase deden ook Ivan Perisic en Nikola Kalinic hun duit in het zakje. Door de overwinning staat Kroatië samen met IJsland na twee duels bovenaan. Beide ploegen hebben vier punten verzameld. Oekraïne en Turkije, die donderdag ook gelijkspeelden (2-2), volgen op twee punten. Finland en Kosovo (beiden 1 punt) staan onderaan de poule.