Brazilië geeft voetballes aan Bolivia, Argentinië mist Messi

Door Voetbalcentraal, friday 2016-10-07 08:30:00

Brazilië heeft in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks een uitstekende indruk gemaakt. Neymar en Gabriel Jesus hielpen de Goddelijke Kanaries met ruime cijfers langs Bolivia (5-0). Ook Uruguay wist te winnen met een duidelijk verschil (0-3), terwijl Argentinië zonder captain Lionel Messi gelijkspeelde: 2-2. Neymar opende het gala namens de Brazilianen al na elf minuten in Estádio das Dunas tegen Bolivia. Philippe Coutinho, Felipe Luis en Gabriel Jesus deden de wedstrijd vervolgens al voor de pauze beslissen, waarna de thuisploeg een tandje terugschakelde. Invaller Roberto Firmino bepaalde de eindstand na de pauze op 5-0. Het brengt Brazilië nog niet helemaal aan kop in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. Koploper Uruguay heeft na negen duels nog altijd één puntje meer (19 om 18), omdat zij in eigen huis simpel van hekkensluiter Venezuela wonnen. Ex-Ajacied Nicoloas Lodeiro kopte de 1-0 op het bord na een klein half uur, waarna twee doelpunten van Edinson Cavani het duel in het slot gooiden: 3-0. Nummer drie Argentinië (9d, 16p) verloor wel twee punten tegen laagvlieger Peru. Zonder de geblesseerde Lionel Messi leek er weinig aan de hand door een doelpunten van Gonzalo Higuaín en Ramiro Funes Mori, maar vijf minuten voor tijd maakte Carlos Cueva vanaf de strafschopstip gelijk, nadat Paolo Guerrero eerder al de openingstreffer ongedaan had gemaakt: 2-2. Door de remise komt Colombia op hetzelfde aantal punten als de Argentijnen. Zij wonnen wél op bezoek in Paraguay, al ging dat niet eenvoudig. In de 91e minuut (!) zag PSV'er Santiago Arias, die negentig minuten meespeelde, hoe Edwin Cardona op prachtige wijze de winnende treffer achter doelman Diego Barreto stiftte: 0-1. Ook Ecuador komt op een totaal van zestien punten door een knappe zege in eigen huis op Chili. Dankzij Antonio Valencia en Cristian Ramírez stond het na een goede twintig minuten al 2-0 voor de thuisploeg, waarna keeper Claudio Bravo zelfs nog een derde keer moest vissen. Felipe Caicedo kreeg de laatste treffer van het duel op zijn naam 3-0.