Feyenoord kent opdracht in Europa League na forse nederlaag

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-11-24 22:57:18

Feyenoord kent de opdracht over twee weken. Met twee doelpunten verschil winnen van Fenerbahçe SK. Anders is het over en sluiten in de Europa League. Manchester United was vanavond met liefst 4-0 te sterk voor Feyenoord in de vijfde groepswedstrijd. Zoals verwacht koos trainer Giovanni van Bronckhorst voor Wessel Dammers als vervanger van de geschorste Eric Botteghin. Het betekende het basisdebuut voor de 21-jarige centrale verdediger in het shirt van de Rotterdammers. Ook Renato Tapia verscheen aan de aftrap als vervanger van de geblesseerde Karim El Ahmadi. Feyenoord begon uitstekend op Old Trafford. In de 27e minuut kreeg het twee reuzenkansen op rij. Na een prima actie van Eljero Elia over links kon eerst Nicolai Jørgensen vrij uithalen, en vervolgens Dirk Kuyt. Beide pogingen werden gekeerd door doelman Sergio Romero. De thuisclub had daar alleen twee afzwaaiers van Paul Pogba tegenover gezet. Net toen de 0-1 een kwestie van tijd leek, scoorde Manchester United. Zlatan Ibrahimovic zond met een prachtig passje Wayne Rooney weg. De aanvoerder van de Red Devils zette met een duwtje Tapia opzij. Vanaf randje buitenspel nam hij de bal aan om vervolgens doelman Brad Jones te kloppen met een prachtige stift. De vingertoppen van de Australiër raakten het leder nog. Voor Rooney betekende het zijn 39e Europese goal voor Manchester United. Daarmee schoot hij Ruud van Nistelrooy uit de geschiedenisboeken. Onze landgenoot kwam tot 38 treffers. Een mokerslag voor Feyenoord, die ook na rust nog doorsudderde in de ploeg.

Manchester United ging door en wilde zo snel mogelijk de 2-0 forceren. Een doelpunt van Juan Mata werd afgekeurd vanwege buitenspel en Henrikh Mikhtaryan trof het zijnet. In de 70e minuut werd de beslissing op het scorebord gebracht door Mata. Na een slechte pass van Kuyt op Tonny Vilhena werd Rooney ingespeeld. Zijn no-look pass werd door Mata binnengegleden: 2-0. Vijf minuten later werd het zelfs 3-0. Invaller Marcus Rashford stuurde op links Zlatan Ibrahimovic weg. De Zweed zette voor vanaf de achterlijn. Via de linkerhak van doelman Jones belandde de bal in het doel. Invaller Jesse Lingard maakte in de extra tijd ook nog de 4-0. Van net buiten het strafschopgebied mikte hij de bal in de lange hoek. Feyenoord blijft door de nederlaag steken op zeven punten. Fenerbahçe SK (10 punten) kan alleen worden ingehaald bij een overwinning met twee goals verschil over twee weken in De Kuip. Manchester United heeft met negen punten ook alles in eigen handen. De Engelsen gaan nog op bezoek bij Zorya Luhansk, dat nog maar twee punten achter haar naam heeft.