Spanje wint van koploper Albanië, Italië wint met veel moeite

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-10-09 22:39:00

Italië heeft met heel veel moeite gewonnen in Groep G. De formatie van bondscoach Giampiero Ventura ging op bezoek in Macedonië met de hakken over de sloot, maar Ciro Immobile kroonde zich in blessuretijd tot matchwinner (2-3). Omdat Spanje van koploper Albanië won (0-2), gaan zij samen met Italië aan de leiding in de poule. Eerder op de avond won Israël al van Liechtenstein; 2-1. Er leek weinig aan de hand voor Italië, dat zonder de weggestuurde Graziano Pellé aantrad tegen Macedonië. Een vroeg doelpunt van zijn vervanger Andrea Belotti, zijn eerste interlandgoal, bracht de Italianen aan de leiding. Maar na de pauze ging het binnen drie minuten mis. Uitblinker Ilija Nestorovski (57e minuut) en Ferhan Hasani (59e minuut) draaiden de rollen compleet om. Ciro Immobile voorkwam een kwartier voor tijd een Italiaanse nederlaag met zijn intikker en bezorgde in blessuretijd zijn land alsnog de zege: 2-3. Spanje maakte op bezoek in Albanië, dat nog zonder puntverlies was na twee duels, ook geen fout. Tien minuten na de pauze opende Diego Costa de score en invaller Nolito deed tien minuten later waarvoor hij even daarvoor was ingebracht: namelijk scoren. Het was de zesde interlandgoal van de Manchester City-aanvaller in dertien interlands. Zodoende klimt het team van Julen Lopetegui naar de kop met zeven punten uit drie duels. Eerder op de avond won Israël in eigen huis al van Liechtenstein. Na een heel snelle 2-0 voorsprong door twee goals van Tomer Hemed leek de thuisclub op weg naar een monsterscore, maar na de pauze maakte Maximilian Göppel het duel met een prachttreffer nog even spannend. Meer dan een eretreffer werd het voor de gasten echter niet: 1-2.