Ronaldo eist hoofdrol op in stromende regen

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-26 20:17:00

Real Madrid had zaterdagavond veel moeite met Sporting Gijón. In de stromende regen zorgde Cristiano Ronaldo ervoor dat de thuisploeg met 2-1 won. Real kwam goed weg, nadat de bezoekers een penalty misten. Ronaldo maakte in de vijfde minuut al zijn eerste doelpunt. Hij benutte in een strafschop door hem goed in te schieten. Een kwartier later zette de Portugees zijn ploeg ook op 2-0. Hij kopte een voorzet van Nacho binnen. Het leek dus na 20 minuten een gemakkelijke wedstrijd te worden, maar niets is minder waar. Ismael López Blanco maakte de aansluitingstreffer na 35 minuten spelen. Na rust kreeg Real veel kansen, maar kwam niet tot scoren. In de 77ste minuut dreigde Real in de problemen te komen toen Gijón een penalty kreeg, Duje Cop miste de strafschop. Door de overwinning blijft De Koninklijke op de eerste positie in La Liga.