Roda JC van laatste plaats af dankzij vijfde gelijkspel op rij

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-11-27 14:35:50

Roda JC Kerkrade is voorlopig van de laatste plaats af, maar daar is ook alles mee gezegd. De Limburgers gaven tegen Sparta Rotterdam een comfortabele voorsprong weg en moesten voor de vijfde keer op rij genoegen nemen met een punt (2-2). Het zag er nog wel zo goed uit voor de kwakkelende formatie van Yannis Anastasiou. Christian Kum opende de score in de laatste minuut van de eerste helft. De ervaren verdediger kon ongehinderd binnenkoppen. Vijf minuten na de hervatting profiteerde Nestoras Mitidis optimaal van geblunder in de Rotterdamse defensie. Het inbrengen van Loris Brogno was een gouden zet van Alex Pastoor. De Belgische aanvaller tekende voor de aansluitingstreffer. Ondertussen maakte Mathias Pogba zijn debuut in de Eredivisie. Tien minuten voor tijd liet Kenneth Dougall de Sparta-fans opnieuw juichen. Doelman Benjamin van Leer was kansloos op zijn schot in de verre hoek. Roda JC Kerkrade gaat op doelsaldo over Go Ahead Eagles heen en staat nu zeventiende. Promovendus Sparta Rotterdam handhaaft zich in de middenmoot.