Feyenoord pakt met twee late treffers punt in Utrecht

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-11-27 19:17:27

Feyenoord heeft zijn koppositie in de Eredivisie op de valreep behouden. In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht leken de bezoekers met lege handen te komen staan, maar door twee treffers in de blessuretijd pakten de Rotterdammers toch een punt. Feyenoord begon de speelronde met twee punten voorsprong op Ajax, maar door de overwinning van de Amsterdammers op bezoek bij SC Heerenveen was minimaal een gelijkspel noodzakelijk om eerste te blijven in de Eredivisie. Lang leek de wedstrijd niet in de richting van de formatie van Giovanni van Bronckhorst te gaan. Al na twee minuten stond Feyenoord op achterstand door een toedoen van Sébastien Haller. Dirk Kuyt maakte kort na de 1-0 gelijk, maar daarmee was het lek voor de bezoekers niet boven. Vooral na rust speelde Feyenoord onthutsend zwak en daarmee speelde het FC Utrecht in de kaart. De thuisploeg kwam door doelpunten van Giovanni Troupée (na balverlies van Eljero Elia) en Haller (een rebound na een schot van Yassin Ayoub) op voorsprong en leek de zege binnen te hebben. In de tien minuten blessuretijd zetten Nicolai Jørgensen en Michiel Kramer echter orde deels op zaken.