Barcelona verliest weer punten en ziet Real Madrid uitlopen

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-11-27 22:39:00

Barcelona heeft wederom punten verspeeld in de Primera Division. De Catalaanse grootmacht mocht op bezoek bij Real Sociedad niet klagen dat ze een punt overhielden aan het duel: 1-1. Een zege voor de Basken was namelijk een terechte weergave van de wedstrijd geweest. Barça's achterstand op Real Madrid bedraagt door de remise al liefst zes punten. In de eerste helft was het Real Sociedad dat de klok sloeg. Barça kreeg geen voet aan de grond in San Sebastián. Willian José was de eerste die het keeper Marc-André ter Stegen moeilijk maakte. Ook Xabi Prieto en Carlos Vela hadden de mogelijkheid om de score te openen, maar ook zij faalden oog in oog met de Duitse goalie. Die moest in de tweede helft alsnog capituleren op een kopbal van Willian José. Volkomen terecht kwam de thuisploeg door zijn treffer op voorsprong, maar lang konden zij daar niet van genieten. Lionel Messi, die zich in de eerste helft opvallend rustig hield - net als zijn ploeggenoten overigens -, trok de stand vijf minuten later weer gelijk: 1-1. De Catalaanse formatie mocht echter niet klagen dat die stand aan het einde van de wedstrijd nog op het scorebord stond. Een glaszuiver doelpunt van Vela werd namelijk onterecht afgekeurd door het arbitrale duo, terwijl een afstandsschot van de Mexicaan niet veel later de paal raakte. Een nederlaag bleef Barcelona dus bespaard op bezoek bij Real Sociedad, maar voor de tweede competitieronde op rij loopt de titelfavoriet puntverlies op in de Primera Division. Vorige week hield Málaga Messi en co al op een gelijkspel (0-0). Daarom heeft Real Madrid al een voorsprong van zes punten op Barcelona, dat na dertien duels al zes punten moet toegeven op De Koninklijke.