Debuut Folkertsma, tweede nederlaag Oranjevrouwen in week

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-11-29 20:50:47

Het Nederlands vrouwenelftal heeft dinsdag voor de tweede keer in zes dagen tijd een vriendschappelijke wedstrijd verloren. Donderdag was België in Leuven met 3-2 te sterk, dinsdag ging het team in Tilburg met 0-1 onderuit. Jodie Tailor troefde met nog ongeveer een kwartier op de klok Stefanie van der Gragt af en schoof de bal achter keepster Loes Geurts. Dat gebeurde in een helft waarin van opwinding maar weinig sprake was. Oranje kreeg wel een aantal kansen. Van der Gragt schoot bijvoorbeeld over. In het eerste bedrijf gebeurde een stuk meer. Zo moest Renée Slegers zich al in de vijfde minuut laten wisselen met een nog onbekend ernstige blessure. Kansen waren er ook voor Oranje, dat vooral via de snelle Shanice van de Sanden gevaarlijk moest worden. Ook Ellen Jansen, ingevallen voor Slegers, probeerde het een paar keer. De speelster van FC Twente Vrouwen ging in de spits staan, Lieke Martens werd nummer tien. In de 65ste minuut kwam Jill Roord in de ploeg, om het te proberen als aanvallende middenveldster. Het hoogtepunt van de avond was voor Oranje het debuut van PSV Vrouwen-middenveldster Sisca Folkertsma. Zij kwam een kleine twintig minuten voor tijd in het veld. Lineth Beerensteyn moest plaatsmaken. Dat Oranje in de oefencampagne onderuit gaat is beter dan tijdens het EK van komende zomer, maar bondscoach Van der Laan zal zich toch een stuk lekkerder hebben gevoeld als de interlandperiode afgesloten werd met een goed resultaat in plaats van met een nieuwe nederlaag. Opstelling: Geurts; Van Lunteren, Van der Gragt, Van den Berg, Van Dongen; Spitse, Slegers, Middag; Van de Sanden, Martens, Beerensteyn Foto: Remko Kool