KNVB denkt aan Belgische opzet van Eredivisie

Door Voetbalcentraal, wednesday 2017-11-22 15:02:45

Hoe ziet de Eredivisie er over twee jaar uit? Op de Belgische wijze met Play-Offs en dus vier afzonderlijke competities vanaf het voorjaar? Die kans is groot.

Dat schrijft Christiaan Ruesink, hoofdredacteur van Voetbal International. Bij de KNVB zijn de beleidsbepalers druk bezig met de plannen om een nieuwe competitie-opzet op poten te zetten. Nederland doet al lang niet meer mee met de wereldtop. En de kans, dat we de komende jaren aansluiten, wordt steeds kleiner. Een nieuwe opzet met meer tegenstand lijkt een oplossing, die de kloof (deels) kan dichten.

Onder het mom 'hoe sterker de tegenstanders, hoe groter de kans dat je beter wordt'. De komst van Play-offs lijkt onafwendbaar. Naar de wijze waarop kijkt de KNVB rond over onze grenzen. Het grootste voordeel voor de topclubs zou zijn dat de trainer in de beginfase van het seizoen, wanneer er Europees wordt gespeeld, af en toe spelers een duel kunt laten overslaan. Zonder dat de gevolgen meteen desastreus zijn. In het slot van het seizoen wordt de kampioen pas bepaald en de Europese plekken verdeeld.

Vorige week zat een aantal mensen van de media met een delegatie van de KNVB om de tafel om over dit soort kwesties mee te praten. De technisch directeuren en supporters kregen die kans ook op dezelfde dag. Draagvlak is immers vereist. De Nederlandse voetbalbond hoopt de uitkomst van het onderzoek naar een nieuwe competitie-opzet komend jaar bekend te maken.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl