Sevilla pakt koppositie en sluit dramatische reeks af

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-10-15 15:15:32

Sevilla is de nieuwe koploper van de Primera Division. De ploeg van trainer Jorge Sampaoli won zaterdagmiddag voor het eerst sinds 23 mei 2015 een uitwedstrijd. Het elftal was met 2-3 te sterk voor Leganés. De Spaanse club had liefst 22 keer op rij geen uitwedstrijd gewonnen. Malaga was de laatste club waar Sevilla in een uitwedstrijd drie punten wist te pakken. In de eerste helft kwam Sevilla op voorsprong door een treffer van Franco Vázquez. Na de 0-2 van Samir Nasri leek de wedstrijd gespeeld. Echter kwam er met nog 25 minuten te spelen nog een slotoffensief van Leganés. David Timor maakte de aansluitingstreffer. Even later maakte Alexander Szymanowski de gelijkmaker. Het leek toen bijna weer mis te gaan voor Sevilla. Echter krulde Pablo Sarabia vijf minuten voor tijd de bal in de verre hoek: 2-3. Sevilla staat door deze overwinning op de eerste plaats in de Primera Division. Achtervolgers Atlético Madrid en Real Madrid kunnen de koploper vandaag nog passeren. Atlético speelt om 18.30 uur tegen Granada. Real Madrid gaat om 20.45 uur op bezoek bij Real Betis.