Stekelenburg held voor Koeman tegen Manchester City

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-10-15 18:15:00

Maarten Stekelburg heeft zaterdag een heldenrol gepakt voor Everton tijdens de uitwedstrijd tegen Manchester City. De 34-jarige doelman wist twee penalty's tegen te houden. De Kevin de Bruyne en Sergio Aguëro misten vanaf 11 meter. Door de reddingen van de Nederlandse keeper houdt Everton een puntje over aan het bezoek aan Manchester City. Ronald Koeman en Pep Guardiola speelden voor het eerst tegen elkaar. De voetbalvrienden speelden samen bij FC Barcelona. Zij zagen Stekelenburg uitblinken. 72 minuten lang kwamen de Citizens niet langs de sluitpost van Everton. City was stukken beter, maar het doel werd niet gevonden. Jagielka, die ook een puike wedstrijd speelde, maakte een domme overtreding op David Silva en gaf daarmee een penalty weg. De Bruyne zag zijn goed ingeschoten penalty nog beter gepakt worden door Stekelenburg. In de 70ste minuut kreeg City nog een strafschop. Ook deze penalty van Sergio Aguëro was niet slecht ingeschoten, maar weer stond de Oranje-international een doelpunt in de weg. In de 64ste minuut wist Lukaku de 0-1 te maken. De Belg ronde een aanval knap af. In de 72 maakte Manchester City toch gelijk, invaller Nolito wist de bal binnen te koppen. Het bleef 1-1 en daar mag Everton haar Nederlandse doelman dankbaar voor zijn.