Nipte zege Ajax, Twente maakte er vier, hattrick Lewerissa

Door Voetbalcentraal, friday 2016-12-02 23:33:06

Ajax Vrouwen heeft in speelronde 11 in de Eredivisie Vrouwen een nipte zege geboekt op sc Heerenveen Vrouwen. Het werd 0-1. FC Twente Vrouwen versloeg PEC Zwolle Vrouwen met 1-4, ADO Den Haag Vrouwen won met 0-4 van Achilles'29 Vrouwen en PSV Vrouwen rekende met 1-3 af met Telstar Vrouwen. Desiree van Lunteren maakte in Friesland het enige doelpunt van de wedstrijd. De middenveldster scoorde in de 26ste minuut. De zege was verdiend, vonden zowel trainer Jan Schulting van sc Heerenveen Vrouwen als Ed Engelkes van Ajax Vrouwen. PEC Zwolle Vrouwen nam via Rebecca Doejaaren brutaal de leiding tegen FC Twente Vrouwen. Toch zette Eshly Bakker nog voor rust de gelijkmaker op het bord. In de tweede helft sloeg diezelfde speelster nog twee keer toe. Renate Jansen bepaalde de eindstand op 1-4. Bij Achilles'29 Vrouwen tegen ADO Den Haag Vrouwen stond het lange tijd 0-1. Priscilla Mesker had in de tweede minuut gescoord, maar pas na iets meer dan een uur spelen werd het 0-2. Victoria Pelova scoorde toen. Marthe van Erk en Pia Rijsdijk maakten er 0-3 en 0-4 van. Vanity Lewerissa was de grote vrouw bij Telstar Vrouwen tegen PSV Vrouwen. De aanvalster produceerde een onvervalste hattrick. Bij rust had ze al twee goals gemaakt, in de tweede helft vond ze nogmaals het net. Katja Snoeijs maakte in de extra tijd nog de 1-3.