Sergio Ramos voorkomt overwinning Barcelona

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-03 18:10:09

Barcelona en Real Madrid hebben zaterdag gelijkgespeeld. In de slotfase werd het gelijk dankzij een kopbal van Sergio Ramos. De bezoekers dachten in de eerste minuten recht te hebben op een strafschop na een overtreding op Lucas Vázquez. Echter besloot de scheidsrechter de bal niet op de stip te leggen. De beide ploegen kregen wel wat kansjes, maar er waren weinig grote kansen in de beginfase van het duel. Vlak voor rust kreeg Cristiano Ronaldo in korte tijd twee goede kansen, maar doelman Marc-André Ter Stegen hield Barcelona op de been. Iets voor rust was het bijna 0-1. Isco stuurde Karim Benzema weg, die gaf de bal voor, maar Gerard Piqué voorkwam een doelpunt. In het eerste helft waren de beste kansen voor Real Madrid. Luka Modric was de absolute uitblinker op het middenveld. Echter wisten de beide ploegen niet te scoren voor rust. Barcelona kwam al snel in de tweede helft op voorsprong. Luis Súarez kopte raak uit een vrije trap van Neymar. De spits liep goed weg uit de rug van Raphaël Varane. Ongeveer een klein half uur voor het einde van de wedstrijd was het bijna 2-0. Neymar kreeg de bal van invaller Andrés Iniesta en dribbelde naar binnen. De Braziliaan schoot echter te hoog. In de slotfase was er een grote kans voor Real Madrid. Sergio Ramos kopte rakelings over uit een voorzet van Carvajal. Even later, in de extra tijd, kopte hij uit een vrije trap wel raak na een defensiefout van de Catalanen.