Ongrijpbare Sanchez helpt Arsenal aan grote overwinning

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-03 21:25:00

Arsenal heeft de tweede plaats in de Premier League te pakken gekregen. West Ham United had in eigen huis weinig te zeggen en verloor met 1-5. Eerder deze week verloor de Londense ploeg nog van Southampton met 0-2 in de League Cup, wel moet gezegd worden dat Arsène Wenger speelde met een B-elftal. Arsenal werkte hard in de eerste minuten, maar pas na 24 minuten spelen kwamen The Gunners op 0-1. West Ham-verdediger Angelo Ogbonna ging hopeloos in de fout, Sánchez behield het overzicht en Mesut Özil tekende voor de eerste treffer. Na rust verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Sánchez schoot prachtig raak na een mooie aanname. De Chileen maakte ook nog de derde treffer voor de ploeg van Arsène Wenger. Andy Carroll keerde na vier maanden van blessureleed weer terug bij West Ham United, hij maakte de 1-3 uit de rebound. Arsenal vergrootte haar voorsprong in de laatste minuten naar 1-5. Alex Oxlade-Chamberlain scoorde een fraai doelpunt en Sánchez maakte zijn hattrick compleet met een mooi stifje. Arsenal klimt met deze overwinning naar de tweede plaats met drie punten minder dan koploper Chelsea. Als Liverpool zondag wint van AFC Bournemouth neemt die ploeg de tweede positie weer over.