Doelpuntrijk duel tussen Excelsior en AZ blijft onbeslist

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-03 22:39:00

AZ is zaterdagavond tegen Excelsior drie keer terug gekomen van een achterstand. De veerkracht van AZ werd beloond met een punt. Stijn Wuytens maakte in het laatste kwartier de 3-3 voor de Alkmaarders. Al na negen minuten spelen maakte Stanley Elbers het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hij stond op de goede plek en promoveerde een voorzet van Kevin Vermeulen in een doelpunt. Al snel trok Robert Mühren in de twaalfde minuut de stand gelijk. Later in de eerste helft duwde Wout Weghorst zijn tegenstander Jurgen Mattheij in het zestienmetergebied. Dennis Higler besloot de bal op de stip te leggen en Nigel Hasselbaink schoot de penalty binnen. Ook dit keer kon Excelsior maar kort genieten van de voorsprong. Muamer Tankovic maakte uit assist van Ridgeciano Haps de gelijkmaker. In de 65ste minuut maakte Hicham Faik de 3-2 voor de Rotterdammers. De middenvelder, die afgelopen weekend twee keer scoorde tegen Vitesse, maakte dankbaar gebruik van een fout van Illiass Bel Hassani. AZ kwam elf minuten later voor de derde keer langszij. Wuytens kopte een bal binnen. Nóg meer doelpunten werden in dit duel niet gemaakt. Door het gelijkspel zakt AZ dit weekend naar de vijfde plaats. De Alkmaarders ontvangen komende donderdag het al geplaatste Zenit Sint-Petersburg in de Europa League. Die wedstrijd moet gewonnen worden als de ploeg van John van den Brom wil overwinteren in Europa. Excelsior blijft door het punt in de middenmoot van de Eredivisie.