Vitesse komt in slotfase goed weg tegen PEC Zwolle

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-03 23:17:00

Na twee volle maanden zonder thuisoverwinning heeft Vitesse eindelijk drie punten overgehouden aan een wedstrijd in het GelreDome. Het was een zwaarbevochten overwinning, want in de slotfase werd het nog erg spannend. Zes wedstrijden wonnen de Arnhemmers niet, maar tegen PEC Zwolle is het toch eindelijk weer gelukt. Bij de 1-0 kreeg de thuisploeg de hulp van Dirk Marcellis die een overtreding maakte op Lewis Baker en een penalty veroorzaakte. Het slachtoffer nam de penalty zelf en scoorde vanaf elf meter. In de 41ste minuut trof Yuning Zhang opnieuw het doel. De vervanger van Ricky van Wolfswinkel scoorde eerder in de wedstrijd al, maar het doelpunt werd toen onterecht afgekeurd. PEC kwam uit een standaardsituatie uit het niets terug in de wedstrijd. Bart Schenkeveld krijgt te veel ruimte en kopte de aansluitingstreffer binnen. Zo kwam een thuiszege voor Vitesse toch weer een beetje in gevaar. In de blessuretijd werd het nog erg spannender. Doelman Mickey van der Hart ging mee naar voren en schoot de bal tegen de onderkant van de lat. Uiteindelijk maakte de Braziliaan Nathan uit de counter de bevrijdende 3-1. De doelpuntenmaker liet na afloop van de wedstrijd zijn emoties de vrije loop.