Porto sprankelend naar achtste finales, Club Brugge troosteloos

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-12-07 22:40:00

FC Porto heeft zich woensdagavond verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Champions League. De Portugezen versloegen Leicester City met groot gemak: 5-0. In diezelfde poule verloor Club Brugge opnieuw, waardoor de Belgen kansloos laatste eindigen met welgeteld nul punten. De ene treffer in Estadio do Dragao was nog mooier dan de andere. Zo maakte oud-Twentespeler Jesus Corona na een klein half uur de 2-0 door de bal heerlijk op zijn slof te nemen. Dat deed hij twintig minuten na de openingstreffer van Andre Silva. Nog voor rust besliste Yacine Brahimi het duel met een prachtig balletje achter zijn standbeen langs. Vanaf de strafschopstip maakte Silva het in de tweede helft nog wat erger voor de bezoekers uit Engeland, waarna Diogo Jota de eindstand bepaalde op 5-0. Voor Club Brugge viel er dit seizoen weinig te juichen in de Champions League. Net als na de vijf voorgaande duels, stapten de Belgen ook woensdagavond als verliezer het veld af. Ditmaal was FC Kopenhagen te sterk in het Jan Breydel Stadion: 0-2. Bij de Denen tekende oud-PSV’er Mathias ‘Zanka’ Jørgensen met een kopbal voor de tweede treffer.