AZ zet Zenit te kijk en bereikt volgende ronde Europa League

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-12-08 21:00:04

AZ heeft zich donderdag verzekerd van de volgende ronde van de Europa League. De ploeg van trainer John van den Brom won met 3-2 van koploper Zenit Sint-Petersburg en eindigt als tweede in Groep D. Op voorhand wisten de Alkmaarders dat het een hels karwei zou worden om de Russen te verslaan. Die hadden immers al hun vijf wedstrijden tot nu toe gewonnen. Ze waren al wel zeker van de eerste plaats in de poule, waardoor ze niet meer voluit hoefden te gaan tegen AZ, dat ze eerder dit seizoen al met maar liefst 5-0 aan de kant hadden gezet. In de zevende minuut opende Ben Rienstra de score. Even later was Robert Mühren dicht bij de 2-0, maar zijn schot trof geen doel. Giulano kreeg namens Zenit twee grote kansen. Ook hij had zijn vizier niet op scherp staan. Ridgeciano Haps tekende twee minuten voor rust voor de 2-0 in het voordeel van AZ. In het tweede bedrijf was het toch Giulano die het net vond. Hij bracht na iets minder dan een uur spelen de spanning terug in de wedstrijd. Tien minuten later maakte Muamer Tankovic er 3-1 van. Het eigen doelpunt van Stijn Wuytens tien minuten voor tijd deerde AZ uiteindelijk niet, want het bleef bij 3-2.