Blunder Karsdorp wordt Feyenoord fataal tegen Fenerbahce

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-12-08 21:13:05

Feyenoord speelt na de winterstop niet meer in Europa. De Rotterdammers moesten met twee goals verschil winnen van Fenerbahce, maar slaagden donderdag niet in die opdracht. Ze verloren in eigen huis met 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na iets meer dan twintig minuten spelen. Rick Karsdorp dacht de bal simpel terug te kunnen spelen op keeper Bradley Jones, maar had niet op Moussa Sow gerekend. De aanvaller werkte de bal met een fantastisch omhaal achter de doelman van Feyenoord. De Turken hadden in de openingsfase ook al aardige kansen gehad. De eerste echte mogelijkheid voor Feyenoord was voor Jens Toornstra. Keeper Volkan Demirel stond alleen prima toen de middenvelder kopte. De Rotterdammers waren dicht bij een treffer, maar achtereenvolgens Jan-Arie van der Heijden (bal van de lijn) en Tonny Vilhena (paal) hadden geen geluk. In de tweede helft had Fenerbahce de boel onder controle. Dirk Kuyt kreeg de eerste kans. Ook hij kon doelman Demirel niet passeren. Feyenoord liet ondanks die tegenslag na een kwartier spelen zijn hoofd niet hangen en ging vol op zoek naar doelpunten. Die vielen ondanks verwoede pogingen niet, waardoor het team van trainer Giovanni van Bronckhorst zich kan richten op de titelstrijd in de Eredivisie en de KNVB Beker.