Ajax ongeslagen door in Europa na vuurwerkduel in Luik

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-12-08 23:00:12

Ajax heeft zich donderdag ongeslagen geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De Amsterdammers speelden met 1-1 gelijk tegen Standard Luik in een duel dat overschaduwd werd door een vuurwerkincident. Het meeste aandacht ging niet zo zeer uit naar het feit dat Ajax zonder nederlaag bleef. Ook het feit dat de ploeg van trainer Peter Bosz met een wel erg jong elftal speelde was niet het meest besproken onderwerp. Dat was het vuurwerkincident dat de wedstrijd al in de vijfde minuut voor enkele minuten stillegde. Supporters van Ajax gooiden vuurwerk op het veld en in een vak met fans van Standard Luik. De club moet vrezen voor een boete. Diverse media suggereren dat de aanhangers van Ajax zich wilden wraken voor het duel tussen beide ploegen in september, toen fans van Standard vuurwerk afstaken in de Amsterdam ArenA. Het was voormalig banneling Anwar El Ghazi die op het veld voor vuurwerk zorgde. De aanvaller trof na iets minder dan een halfuur spelen doel namens Ajax. De Amsterdammers leken een tweede treffer te maken, maar slaagden daar toch niet in. Aan de overkant moest keeper Diederik Boer ook enkele malen ingrijpen. Een tweede goal viel toch nog, maar niet voor Ajax. Benito Raman maakte zes minuten voor tijd de gelijkmaker. Veel maakte het de hoofdstedelingen niet meer uit, want ze hadden zich toch al als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde.