Nuytinck, Tannane en Bizot doen goede zaken in Europa

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-10-20 23:37:00

Bram Nuytinck (Anderlecht) en Oussama Tannane (Saint-Étienne) staan samen aan de kop van poule C. Die eerste speelde gelijk tegen FSV Mainz 05, terwijl de voormalig Heracles-aanvaller met een minimaal verschil won van Qabala. Ook Marco Bizot pakte drie punten: hij versloeg met RC Genk de Spaanse opponent Athletic de Bilbao. Groep B Olympiakos Piraeus - Astana 4-1 Young Boys - APOEL Nicosia 3-1 Olympiakos Piraeus leek op weg naar een monsterscore. Want na 25 minuten maakte Diogo Figueiras de eerste treffer, waarna binnen tien minuten ex-Heerenveenspeler Tarik Elyounoussi en Sebá de stand op 3-0 brachten. Tien minuten na de thee bracht Junior Kabananga de spanning nog even terug, maar na een rode kaart twee minuten later van Roger Canas was het duel definitief gespeeld. Seba maakt nog zijn tweede goal. Omdat Young Boys via drie treffers van Guillaume Hoarau, hij miste overigens ook nog een penalty, won van APOEL Nicosia - dat via Giorgos Efrem nog wel op voorsprong was gekomen - is de spanning weer volledig terug in de poule. APOEL en Olympiakos gaan dus aan de leiding met zes punten, Young Boys (vier) en Astana (één) volgen. Groep C Saint-Étienne - Qabala 1-0 FSV Mainz 05 - Anderlecht 1-1 Ook in groep C is het uiterst spannend, alleen Qabala is al zo goed als uitgeschakeld. Zij gingen voor de derde keer op rij onderuit, ditmaal was Saint-Étienne, met Oussama Tannane zestig minuten tussen de lijnen, met minimale cijfers te sterk: 1-0. Een eigen goal van Ricardinho werd de gasten uit Azerbeidzjan fataal. Omdat FSV Mainz 05 en Anderlecht, met landgenoot Bram Nuytinck in de basis, gelijkspeelden door doelpunten van Yunus Malli en Lukasz Teodorczyk (1-1), gaan Mainz, Anderlecht en Saint-Étienne met vijf punten aan kop. Qabala staat zonder punten helemaal onderaan. Groep E AS Roma - Austria Wien 3-3 Viktoria Plzen - Astra Giurgiu 1-2 AS Roma leek in eigen huis op weg naar een prima overwinning op Austria Wien. Raphael Holzhauser had weliswaar na een kwartier de bezoekers op voorsprong gebracht, maar Stephan El Shaarawy (2x) voor de pauze en Alessandro Florenzi na een goed uur hadden de Romeinen op een ruime voorsprong gezet (3-1). Voor een overwinning was het uiteindelijk echter niet genoeg, want invaller Dominik Prokop en Olarenwaju Kayode maakten in de 82e en 84e minuut de gelijkmakende treffers. Beide ploegen gaan daardoor samen met vijf punten aan kop in de poule. Astra volgt met drie punten, omdat het op bezoek bij Viktoria Plzen won (1-2). Denis Alibec en een eigen goal van Thomas Horava hielpen de gasten in het zadel. Diezelfde Horava maakte het vijf minuten voor tijd nog wel een spannend, maar verder dan een aansluitingstreffer kwam het niet. Groep F RC Genk - Athletic de Bilbao 2-0 Rapid Wien - Sassuolo 1-1 RC Genk, met landgenoot Marco Bizot in het doel, boekte in eigen huis een knappe overwinning op Athletic de Bilbao. Jakub Brabec maakte vijf minuten voor rust de eerste goal voor de Belgen en Onyinye Ndidi besliste vijf minuten voor tijd het duel (2-0). Door de zege gaan de Belgen met zes punten aan de leiding en staan de Basken met één schamel puntje onderaan in Groep F. Daartussenin staan Sassuolo en Rapid Wien met vier punten. Zij hielden in een onderling duel beide één punt over aan de wedstrijd, door een treffer van Louis Schaub en een eigen goal van Thomas Schrammel (1-1). Timo Letschert ontbrak bij de Italianen wegens een blessure.