Ajax en FC Twente winnen ruim, Achilles pakt punt tegen PSV

Door Voetbalcentraal, friday 2016-12-09 23:43:42

Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen hebben tijdens speelronde 12 in de Eredivisie Vrouwen geen fout gemaakt. De Amsterdammers versloegen PEC Zwolle Vrouwen met 0-4, de Tukkers rekenden met 4-1 af met sc Heerenveen Vrouwen. PSV Vrouwen kwam niet verder dan 0-0 tegen Achilles'29 Vrouwen, dat kansen kreeg om te winnen. ADO Den Haag Vrouwen kreeg Telstar Vrouwen met 3-1 op de knieën. Bij de thuisploeg viel Yvette van der Veen in de extra tijd uit met een wellicht zware knieblessure. Ze moest per brancard van het veld worden gedragen. Michelle Vrieling moest in de eerste helft de strijd al staken met een blessure aan haar hoofd. Bij het duel tussen PEC Zwolle Vrouwen en Ajax Vrouwen was het lang wachten op het eerste doelpunt. Kelly Zeeman maakte dat op slag van rust. In de zeventigste minuut maakte Soraya Verhoeve de 0-2. De 0-3 kwam op naam van Betsy Hassett, Inessa Kaagman zette de 0-4 op het bord. Ellen Jansen maakte de 1-0 tijdens het duel tussen FC Twente Vrouwen en sc Heerenveen Vrouwen. Ze deed dat na twintig minuten spelen. Nathalie van den Heuvel scoorde net na rust voor de Friezen. Jansen, Danique Kerkdijk en Jill Roord hielpen trainer Tommy Stroot aan de 4-1 zege. PSV Vrouwen en Achilles'29 Vrouwen deden hun uiterste best, maar vonden het net dus niet. Nadine Noordam maakte voor ADO Den Haag Vrouwen na iets meer dan 25 minuten de 1-0. Één minuut voor rust scoorde Pia Rijsdijk, even later trof Noordam andermaal. Vijf minuten na de hervatting bracht Katja Snoeijs de spanning nog even terug in het duel namens Telstar Vrouwen, maar meer dan één goal konden de Witteleeuwinnen niet maken. Uitslagen: PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen 0-4 FC Twente Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen 4-1 PSV Vrouwen - Achilles'29 Vrouwen 0-0 ADO Den Haag Vrouwen - Telstar Vrouwen 3-1 Stand: