NEC drukt ADO Den Haag dieper in het wak

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-10 20:22:32

Van kwaad tot erger. De bekende gifbeker bij ADO Den Haag is blijkbaar nog lang niet leeg. De Residentieclub ging bij NEC met 3-0 onderuit. Een score die bij de rust al was bereikt. Daarmee mochten de bezoekers nog blij zijn. De spelers van ADO Den Haag meldden wekenlang dat de onrust rond de club geen rechtstreekse invloed had op het spel. Maar met de wanprestatie van vanavond valt dat haast niet meer te ontkennen. Natuurlijk waren er ook andere redenen. Tom Beugelsdijk en Thomas Meissner waren geschorst en spits Mike Havenaar ontbrak vanwege een blessure. Maar het spel dat de bezoekers op de mat legden, bleek wel van een erg beroerde kwaliteit. Al vanaf minuut één leek er van een organisatie geen sprake, kwamen passes nauwelijks aan en speelde de club reactievoetbal. Persoonlijke fouten deden de rest. In de vijfde minuut mazzelde ADO Den Haag al toen doelman Ernastas Setkus een beroerde terugspeelbal van Wilfried Kanon van zijn voet liet springen en Julian von Haacke de bal niet goed kon controleren. In de tiende minuut was het wel raak. Ferdi Kadioglu, het 17-jarige supertalent van NEC die weer in de basis mocht begonnen, stuurde met een prachtige pass Kévin Mayi weg. Vanuit een moeilijke hoek krulde hij de bal met zijn rechter in de verre hoek: 1-0. Twee minuten later was de score al verdubbeld. Een vrije trap van Von Haacke werd voorgekopt door Dario Dumic. Tyronne Ebuehi passeerde daarna zijn eigen doelman met het hoofd: 2-0. Twee minuten later leek zelfs al de 3-0 te vallen. Maar Tom Trybull trapte een kopbal van Wojchiech Golla van de doellijn. Meer ellende bleef ADO Den Haag gespaard in de daaropvolgende fase, omdat NEC af en toe meeging in het slordige spel van de bezoekers. Het kleine beetje hoop, dat ADO Den Haag nog bezat, werd in de slotminuut van de eerste helft nog teniet gedaan. Nu gaf Mayi een prachtige pass en rondde Mohamed Rayhi knap af: 3-0. De tweede helft had vervolgens schriftelijk afgedaan kunnen worden. De Chinese gerechten, die vanuit het NEC-publiek werden bezongen, waren wellicht het hoogtepunt. Kansen waren er nauwelijks. NEC hoefde niet, ADO Den Haag kon eenvoudigweg niet. Al maakte Jerdy Schouten bij de Hofstedelingen in de 81e minuut nog zijn debuut. Bij NEC viel in de slotminuut nog Jeffrey Leiwakabessy in. Uit de laatste twaalf duels heeft ADO Den Haag nu vier punten behaald. In totaal veertien. NEC boekte haar tweede thuiszege op rij en verzamelde na zestien duels achttien punten. De crisis zowel op als buiten het veld bij ADO Den Haag houdt nog even aan.