Griep bij Barto bezorgt Slot en Hulshoff een uitstekende start

Door Voetbalcentraal, friday 2016-10-21 22:22:00

De wedstrijd in de Jupiler League tussen SC Cambuur en FC Oss, die later begon wegens vervoersproblemen van de bezoekers, is gewonnen door Cambuur. Met drie doelpunten bezorgde Sander van de Streek zijn nieuwe hoofdtrainers Arne Slot en Sipke Hulshoff, zij vervangen de ontslagen Rob Maas tijdelijk, een goede start: 4-2. Martijn Barto, Michiel Hemmen, Jergé Hoefdraad: bijna alle opties heeft Maas in zijn negen duels als hoofdtrainer in Leeuwarden geprobeerd. Maar hij had wellicht beter kunnen kiezen voor Van de Streek, die vanwege griep bij Barto in de spits stond. Na zes minuten vond hij al het net en na twee doelpunten van Tom Boere namens FC Oss deed hij dat vlak voor de rust nogmaals (2-2). Hoogstaand was het allemaal nog zeker allemaal niet bij de Friese formatie, maar gewonnen en gescoord, wat onder Maas vaak het probleem was, werd er wél. Captain Erik Bakker schoot zijn ploeg wederom op voorsprong na goed een uur spelen, terwijl Van de Streek vijf minuten voor tijd zijn hattrick maakte en zo de zege veilig stelde voor Cambuur. Bij de thuisploeg maakte Robbert Schilder tien minuten voor tijd overigens zijn debuut.