Bizarre comeback Oostende, Gutiérrez maakt winnende

Door Voetbalcentraal, friday 2016-10-21 22:55:00

Felipe Gutiérrez heeft Real Betis Sevilla een goede dienst bewezen. De oud-middenvelder van FC Twente maakte tegen Osasuna de winnende goal (1-2). Minder goed nieuws was er voor Lars Veldwijk: vanaf de bank zag de aanvaller hoe zijn ploeg een zeker lijkende overwinning nog weggaf tegen KV Oostende (2-2). In België leek subtopper Kortrijk op weg naar een simpele overwinning op bezoek bij directe concurrent KV Oostende. Idir Ouali en Samuel Gigot leken hun ploeg een makkelijke zege te bezorgen, maar het venijn zat hem in de staart. Landry Dimata maakte vijf minuten voor het einde de aansluitingstreffer en een eigen doelpunt van Gigot, diep in blessuretijd, bezorgde de thuisploeg alsnog een punt: 2-2. Veldwijk bleef negentig minuten op de bank bij Kortrijk. Eintracht Frankfurt heeft in de Bundesliga zonder problemen gewonnen op bezoek bij Hamburger SV, de een-na-laatste ploeg in de Duitse competitie (3-0). Het ging in eigen huis compleet mis voor HSV: het begon allemaal met een eigen doelpunt voor de pauze van Lewis Holtby, waarna Dennis Diekmeier tien minuten na de rust werd weggestuurd met zijn tweede gele, en dus rode kaart. Vervolgens waren Shani Tarashaj en Haris Seferovic, de man die Tarashaj na zijn goal meteen kwam vervangen, trefzeker en verloor HSV – met voormalig FC Groningen-aanvaller Filip Kostic zeventig minuten tussen de lijnen – in eigen huis dus volstrekt kansloos. Felipe Gutiérrez heeft zich in de Primera Division bij middemotor Real Betis Sevilla gekroond tot matchwinner. De voormalig FC Twente-middenvelder maakte in blessuretijd de winnende treffer tegen nummer negentien Osasuna (1-2). Dat deed hij na een rode kaart voor Emmanuel Rivière, die kreeg hij vijf minuten voor het einde. Eerder in het duel scoorden Joaquín (Sevilla) en Roberto Torres (Osasuna). Uitslag Portugal: Paços Ferreira 1-1 Nacional Madeira Uitslag Rusland: Krylia Sovetov Samara 1-1 Arsenal Tula