Heerenveen komt terug van achterstand en verslaat Excelsior

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-10 21:52:00

SC Heerenveen won met 2-1 van Excelsior Rotterdam en verstevigde daarmee de vierde plaats. Sam Larsson was de gevierde man bij de goed presterende Friezen. De spelmaker uit Zweden tekende voor beide doelpunten. De overwinning was kort voor het rustsignaal nog ver weg. Lucas Bijker kreeg de bal tegen zijn hand, waardoor arbiter Pol van Boekel naar de stip wees. Nigel Hasselbaink faalde niet vanaf elf meter. De Kralingers, na een flitsende seizoensstart behoorlijk weggezakt, gingen met een kleine voorsprong de rust in. De subtopper stelde in de tweede helft orde op zaken. Larsson was kort na de hervatting verantwoordelijk voor de gelijkmaker. In de slotfase stond het Heerenveen-publiek wederom op de banken. De Scandinavische smaakmaker zag een vrije trap via beide palen in het doel verdwijnen.