AZ met moeite langs amateurs van ASWH

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-12-14 22:23:00

AZ heeft woensdagavond in het bekertoernooi gewonnen van derdedivisionist ASWH. Het bleef lang bij maar één doelpunt, maar uiteindelijk verdubbelde Fred Friday in de laatste minuten de score. Dat betekende eveneens de eindstand. AZ stond met een B-elftal aan de aftrap tegen ASWH. Talenten kregen aan Alkmaarse kant de kans zich te bewijzen. Nick Olij en Calvin Stengs maakten hun debuut voor de ploeg van John van den Brom. In de eerste helft ging het lastig. De amateurs uit Hendrik-Ido-Ambacht kregen zelfs gevaarlijke kansen. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Robert Mühren schoot de bal in de linkerkruising. Het duurde erg lang tot ASWH écht niet meer kon hopen op een stunt. Pas drie minuten voor tijd zorgde Friday voor de 2-0, nadat de verdediging de fout in ging. AZ gaat door de overwinning door naar de kwartfinale van de KNVB-Beker.