Kuyt bekroont basisplaats met hattrick bij ruime zege Feyenoord

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-12-14 22:55:00

Feyenoord heeft woensdagavond gehakt gemaakt van ADO Den Haag in de achtste finale van de KNVB-beker. De bezoekers begonnen aardig aan het duel, maar uiteindelijk bleken de Rotterdammers oppermachtig en eindigde de wedstrijd in een klinkende 5-1 overwinning. Dirk Kuyt stond weer in de basis en bekroonde die plaats met een hattrick. Na 34 minuten spelen opende Nicolai Jørgensen de score, hij kopte knap een corner van Karim El Ahmadi binnen. Na de rust liep Feyenoord uit naar een grote zege. Na wat duw en trekwerk werd Thomas Meissner bestraft met een penalty die Kuyt feilloos binnenschoot. De 3-0 kwam ook op naam van de 36-jarige Feyenoorder. Hij maakte een voorzet goed af. Karim El Ahmadi vergrootte de voorsprong na 68 minuten spelen en de laatste Feyenoord-goal kwam opnieuw op naam van Kuyt. Hij veroorzaakte zelf een strafschop. Robert Zwinkels maakte een overtreding en de Feyenoord-aanvoerder maakte zijn hattrick compleet. Uiteindelijk lukte het Gervane Kastaneer om de eer voor ADO te redden. De spits tikte een voorzet van Sheraldo Becker binnen. Feyenoord plaatst zich door deze grote zege voor de kwartfinale van de KNVB-beker. FC Volendam, SC Heerenveen, FC Utrecht Vitesse en AZ plaatsten zich eerder al voor die ronde. Donderdag speelt SC Cambur tegen Ajax. Heracles ontvangt later die avond Sparta Rotterdam in het eigen Polman Stadion.