Willem II verrast sc Heerenveen en maakt sprong op ranglijst

Door Voetbalcentraal, friday 2016-12-16 22:00:00

Willem II heeft definitief aansluiting met de grote middenmoot in de Eredivisie. Het elftal van Erwin van de Looi won verrassend van nummer vier sc Heerenveen (2-1). Fran Sol was met twee doelpunten de grote held van het Tilburgse publiek. De door Real Madrid opgeleide aanvaller was alert bij een hoekschop in de vijftiende minuut en kopte raak. De Brabantse vreugde was echter van korte duur, want een kleine tien minuten later kwamen de Friezen op gelijke hoogte. Verdediger Freek Heerkens kwam nog vóór de begeerde Sam Larsson, maar zag zijn inzet in het doel achter Kostas Lamprou verdwijnen. Sol was ook een kwartier na de hervatting trefzeker. De Spaanse spits, afgelopen zomer overgekomen van Villarreal, dook op bij de tweede paal en faalde niet in kansrijke positie. Willem II trok de nipte voorsprong over de streep en begint als nummer tien aan de feestdagen.