AZ grijpt door eigen goal zege in Enschede

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-17 22:41:31

AZ heeft een late zege op FC Twente geboekt. De Alkmaarders leken gelijk te spelen tegen de Tukkers, maar wonnen in de blessuretijd door een eigen goal van Peet Bijen. AZ hoopte zich te herstellen van de pijnlijke thuisnederlaag tegen Feyenoord (0-4), maar stuitte met FC Twente op een pittige tegenstander. De Alkmaarders hadden moeite in de eerste helft kansen te creëren, maar hadden tegelijkertijd weinig te vrezen van de Twentse voorhoede. Een weinig vermakelijke eerste helft was het gevolg. Na rust was het wel raak. Wout Wegworst zette direct na de pauze AZ op voorsprong en bracht daarmee een beetje leven in de wedstrijd. FC Twente was verplicht de aanval te zoeken en zette druk op de defensie van de bezoekers. In de 69ste minuut had dit het gewenste resultaat: nadat een roep op een Twentse penalty tot ieders verbazing niks uithaalde, profiteerde Enes Ünal van de ontstane verwarring. De wedstrijd leek vervolgens uit te draaien op geen gelijkspel, maar in de blessuretijd greep AZ toch de zege. Een schot van Thomas Ouwejan belandde in de kluts via het been van Peet Bijen achter Nick Marsman. Het eigen doelpunt van Bijen bleek de winnende treffer.