Ajax wint Noord-Hollandse derby, zeges Twente, PSV, ADO

Door Voetbalcentraal, friday 2016-10-28 23:28:58

Ajax Vrouwen heeft in speelronde 7 in de Eredivisie Vrouwen geen fout gemaakt. Het team versloeg Telstar Vrouwen met 3-0. FC Twente Vrouwen klopte sc Heerenveen Vrouwen met 1-3, PSV Vrouwen kreeg PEC Zwolle Vrouwen met 0-2 klein, ADO Den Haag Vrouwen versloeg Achilles'29 Vrouwen met 4-1. Kelly Zeeman maakte tegen haar oude ploeg een doelpunt voor Ajax Vrouwen. Ook Marjolijn van den Bighelaar vond het net. Daardoor stond het bij rust 2-0 op Sportpark De Toekomst. Dominique Vugts zette in de tweede helft de 3-0 op het bord. FC Twente Vrouwen maakte het tegen sc Heerenveen Vrouwen erg spannend. De Tukkers kwamen zelfs op achterstand. Dorien Zeinstra scoorde. Vlak na rust maakte Jill Roord de gelijkmaker. Twee minuten voor tijd kregen de gasten een strafschop vanwege een vermeende handsbal van Laura Strik. Ellen Jansen benutte het buitenkansje. Lineth Beerensteyn zorgde nog voor de 1-3. PSV Vrouwen nam al heel vroeg de leiding tegen PEC Zwolle Vrouwen. Kirsten Koopmans scoorde in de vierde minuut. Beide ploegen kregen vervolgens kansen om te scoren. Het aluminium werd meermaals geraakt. Het was invalster Vanity Lewerissa die er in de laatste minuut nog 0-2 van maakte. ADO Den Haag Vrouwen stond halverwege met 2-0 voor tegen Achilles'29 Vrouwen. Eerst scoorde Victoria Pelova, daarna vond Pia Rijsdijk het net. Marthe van Erk zorgde even na de rust voor de 3-0. Kika van Es deed nog iets terug, maar dankzij een goal van andermaal Rijsdijk boekte het team van trainer Arend Regeer een vrij ruime zege. Stand: Later op Voetbal Centraal reacties van Ed Engelkes van Ajax, Gideon Dijks van Telstar, Jan Schulting van sc Heerenveen, Tommy Stroot van FC Twente, Arend Regeer van ADO, Judith Thjijssen van Achilles'29, Carin Meesters-Bakhuis en Angenita Lemstra van PEC Zwolle en Nebojsa Vuckovic en Kirsten Koopmans van PSV! Foto: Remko Kool