ADO wint in eigen huis nipt van Sparta Rotterdam

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-12-18 16:38:00

ADO Den Haag heeft met minimale cijfers gewonnen van Sparta Rotterdam. Het werd 1-0 en dat betekende voor de ploeg de eerste winst na vier nederlagen. In een niet al te bijzondere eerste helft was Sparta met een kopbal van Bart Vriends dicht bij een goal, terwijl ADO daar twee kansen van Ruben Schaken en Wilfried Kanon tegenover zette, maar keeper Roy Kortsmit bleek niet te kloppen. Een klein kwartier na rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Gervane Kastaneer en Schaken was Sheraldo Becker voor een leeg doel het eindstation. Hij faalde niet. Daarna lieten de Spartanen kansen liggen via Zakkaria El Azzouzi en Thomas Verhaar. Ze drongen na de rode kaart van Hector Hevel (tien minuten voor tijd kreeg hij zijn tweede gele kaart) wat meer aan, maar de gelijkmaker bleef uit. ADO kreeg via Tyronne Ebuehi zelfs de kans op de beslissing, maar hij schoot vrij voor Kortsmit naast.